Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Στα χέρια της τρόικας τα ισοδύναμα μέτρα - Και νέα συνάντηση για την περιστολή δαπανών


Ο προσδιορισμός των 11,5 δισ. ευρώ για τον περιορισμό των δαπανών για το 2013 και το 2014 βρέθηκε στο επίκεντρο της διυπουργικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, θα υπάρξει και νέα υπουργική συνάντηση τη Δευτέρα για το θέμα, ενώ με το ίδιο ζήτημα θα ασχοληθούν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στη νέα τους συνάντηση στα μέσα της...
ερχόμενης εβδομάδας.


Επίσης σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, την Τετάρτη και την Πέμπτη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ταυτοποίησε τη μελέτη του ΚΕΠΕ για την περικοπή δαπανών με τους αντίστοιχους κωδικούς του προϋπολογισμού.


Στα χέρια της τρόικας τα ισοδύναμα μέτρα


Επίσης, αποκάλυψε ότι η τρόικα έχει ήδη στα χέρια της προς αξιολόγηση τις προτάσεις της κυβέρνησης για τα ισοδύναμα μέτρα που θα αποτρέψουν περικοπή στα ειδικά μισθολόγια.


Στην πρώτη αυτή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης, Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως Αν. Μανιτάκης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Αρβανιτόπουλος, Υγείας Ανδρ. Λυκουρέτζος και Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.


Το συντονισμό και την εποπτεία της περιστολής των δαπανών έχει αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ως επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.


πηγή:in.gr