Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

H Microsoft παρουσίασε το Μοντέρνο Office(VIDEO)


Mια προέκδοση του νέου Office παρουσίασε ο επικεφαλής της Microsoft στις 16 Ιουλίου 2012. To Microsoft Office Customer Preview, με το Word, το PowerPoint, το Excel, το OneNote και το Outlook είναι διαθέσιμο για κατέβασμα. Η πρόσβαση στο νέο Office θα παρέχεται υπό μορφή συνδρομητικής διαδικτυακής υπηρεσίας, θα ανταποκρίνεται σε εντολές με το άγγιγμα, και θα είναι κοινωνικό.

Στην νέα έκδοση της σουίτας εφαρμογών γραφείου, ο χρήστης θα μπορεί να...
εκτελεί λειτουργίες με την αφή, όπως την ανάγνωση εγγράφων ή την προβολή παρουσιάσεων (swipe, pinch, zoom). Επίσης, θα υποστηρίζει την εισαγωγή κειμένου με stylus, για την συγγραφή σημειώσεων και την επιλογή λειτουργιών. Έτσι, ο χρήστης θα μπορεί να απαντά χειρόγραφα σε e-mail, τα οποία θα μετατρέπονται αυτόματα σε πληκτρολογημένο κείμενο, ενώ το πενάκι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δείκτης σε παρουσιάσεις του PowerPoint, για ζωγραφική ή ως γόμα. Επίσης, το Word θα μπορεί να επεξεργάζεται αρχεία PDF και να τα αποθηκεύει στο δημοφιλές φορμά της Adobe.
To Μοντέρνο Office Θα ονομάζεται Office 2013 και αναμένεται το 2013
Σε περιβάλλον Windows 8, το Office περιλαμβάνει το OneNote και το Lync δύο εφαρμογές που αξιοποιούν τον χειρισμό του Office με την αφή, ιδιαίτερα σε tablet. Όπως φαίνεται η Microsoft αποδίδει ιδιαίτερη αξία στην παρουσία του λογισμικού της στα tablet και ανακοίνωσε ότι ταμπλέτες με Windows RT -την έκδοση των Windows 8 για tablet αρχιτεκτονικής ARM- θα φέρουν την έκδοση Office Home and Student 2013 RT, η οποία περιέχει νέες εκδόσεις των Word, Excel, PowerPoint και OneNote. Το δικό της tablet, το Microsoft Surface θα συνοδεύεται επίσης από αυτή την έκδοση του νέου Office.
Office στο cloud
Η προεπιλογή για την αποθήκευση αρχείων στο νέο Office θα είναι το Skydrive. Εντούτοις, θα παραμένουν διαθέσιμα εκτός σύνδεσης και το περιεχόμενό τους θα συγχρονίζεται σε κάθε επανασύνδεση.
Επίσης, το νέο Office δανείζεται έναν όρο γνωστό από την κινητή τηλεφωνία, το roaming ή περιαγωγή. Με το roaming, θα ακολουθούν τους εισηγμένους χρήστες στην υπηρεσία του νέου Office οι προσωπικές τους ρυθμίσεις, τα πρότυπα εγγράφων, το εμπλουτισμένο λεξικό τους. Με το roaming, το Office θα θυμάται ακόμα και σε ποιο σημείο του εγγράφου το έκλεισε ο χρήστης και θα επιστρέφει σε αυτό με ένα κλικ, υπόσχονται οι δημιουργοί του.

Αντί συνδρομής, οι χρήστες του Office θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές του από οποιοδήποτε PC με Windows (streaming εφαρμογών), μια υπηρεσία που η Microsoft ονομάζει Office on Demand.

Τέλος, η Microsoft ανακοίνωσε ότι το νέο Office θα παρέχεται υπό μορφή συνδρομητικής διαδικτυακής υπηρεσίας. Με κάθε συνδρομή, οι χρήστες θα αποκτούν αυτόματα τις αναβαθμίσεις των εφαρμογών και λεπτά ομιλίας σε όλον τον κόσμο μέσω της τηλεφωνίας VoIP από το Skype, και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο Skydrive. Οι συνδρομητές αποκτούν την δυνατότητα πολλαπλής εγκατάστασης του Office «για όλα τα μέλη της οικογένειας» και σε διαφορετικές συσκευές.
Social Office
H Microsoft αξιοποιεί άμεση το Yammer, μια υπηρεσία που εξαγόρασε πρόσφατα, για να επιτρέψει την συνεργασία στην δημιουργία εγγράφων -απαιτείται δωρεάν εγγραφή στην υπηρεσία για την άμεση αξιοποίηση των λειτουργιών κοινωνικής δικτύωσης στο νέο Office.

Οι συνδρομητές του Office θα μπορούν να «ακολουθούν» άλλους χρήστες, ομάδες και δικτυακούς τόπους στο SharePoint, να ενσωματώνουν φωτογραφίες, βίντεο και περιεχόμενο από το Office στη «ροή της δραστηριότητάς τους» (activity feed).

Επίσης, το κοινωνικό Office περιλαμβάνει την κάρτα των Επαφών, με φωτογραφία, status update, στοιχεία επικοινωνίας και activity feed από το Facebook και το LinkedIn. Επίσης, το νέο Office θα συνοδεύεται από το Skype και θα δίνει κάθε μήνα 60 λεπτά δωρεάν ομιλίας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
Συνδρομητικά προγράμματα για το Office
Η ανακοίνωση των συνδρομητικών προγραμμάτων για το νέο Office θα γίνει το φθινόπωρο του 2012. Ωστόσο, ο Στήβεν Μπάλμερ αναφέρθηκε σε τρεις νέες συνδρομητικές υπηρεσίες για το Office 365, στις οποίες θα περιλαμβάνονται οι εκδόσεις 2013 των εφαρμογών του νέου Office, δηλαδή του Word, του Excel, του PowerPoint, του OneNote, του Outlook, του Publisher και της Access.

Οι τρεις συνδρομητικές υπηρεσίες που ανακοινώθηκαν είναι:

Οffice 365 Home Premium (με 20 GB επιπλέον στο SkyDrive και 60' κλήσεις παγκοσμίως μέσω Skype το μήνα)
Office 365 Small Business Premium για μικρές επιχειρήσεις (επαγγελματικό email, μοιραζόμενα ημερολόγια, εργαλεία για την διαχείριση δικτυακών τόπων και υποστήριξη βιντεοδιασκέψεων σε ποιότητα HD).
Office 365 ProPlus για μεγάλες επιχειρήσεις

πηγή:in.gr