Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Πρωτομαγιά: Συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Κάλεσμα στα συλλαλητήρια της εργατικής πρωτομαγιάς για την Δευτέρα 1η Μάη , απευθύνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ , η συμμετοχή της οποίας θα πραγματοποιηθεί με συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος με πορεία προς την βουλή.

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουμε για μια ακόμη φορά να υπερνικήσουμε την απογοήτευση και την μεμψιμοιρία, να αντισταθούμε στην πολιτική των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών και να διεκδικήσουμε ενωτικά και αποφασιστικά ένα καλύτερο αύριο, με κοινωνικό πρόσωπο για όλους, κόντρα στις νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές επιλογές της Κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ., τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Η συρρίκνωση των μισθών, η διάλυση του Κοινωνικού Κράτους η φορολεηλασία των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων, η διάλυση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος, οι περικοπές των κοινωνικών παροχών για την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η ουσία της Μνημονιακής πολιτικής που επιβάλλουν διαχρονικά οι Κυβερνήσεις έως σήμερα στην πλάτη των εργαζομένων.
Η Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει μία νέα αφετηρία αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μειώνοντας το αφορολόγητο και κόβοντας συντάξεις. Μέτρα που θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, αγρότες ενώ στο τραπέζι της «διαπραγμάτευσης» βρίσκονται τα εργασιακά με κύρια αιχμή τις ομαδικές απολύσεις, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της δυνατότητας κήρυξης απεργίας.»,υπογραμμίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
1886-2017: 131 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα μνήμης και τιμής σε εκείνους που 131 χρόνια πριν τον Μάιο του 1886 διεκδίκησαν την εφαρμογή 8ωρης εργασίας.
Αγώνας που δεν έληξε ποτέ αφού σήμερα τιμώντας όσους θυσιάστηκαν για δικαιώματα που βρίσκονται στην «κλίνη του Προκρούστη» κάτω από τον ζυγό των μνημονιακών μέτρων οφείλουμε ως εργατική τάξη να ξανά ορθώσουμε το ανάστημά μας στην νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα που μας εμφανίζουν ως μονόδρομο.
Η συρρίκνωση των μισθών, η διάλυση του Κοινωνικού Κράτους η φορολεηλασία των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων, η διάλυση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος, οι περικοπές των κοινωνικών παροχών για την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η ουσία της Μνημονιακής πολιτικής που επιβάλλουν διαχρονικά οι Κυβερνήσεις έως σήμερα στην πλάτη των εργαζομένων.
Η Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει μία νέα αφετηρία αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μειώνοντας το αφορολόγητο και κόβοντας συντάξεις. Μέτρα που θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, αγρότες ενώ στο τραπέζι της «διαπραγμάτευσης» βρίσκονται τα εργασιακά με κύρια αιχμή τις ομαδικές απολύσεις, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της δυνατότητας κήρυξης απεργίας.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουμε για μια ακόμη φορά να υπερνικήσουμε την απογοήτευση και την μεμψιμοιρία, να αντισταθούμε στην πολιτική των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών και να διεκδικήσουμε ενωτικά και αποφασιστικά ένα καλύτερο αύριο, με κοινωνικό πρόσωπο για όλους, κόντρα στις νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές επιλογές της Κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Να ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές της λιτότητας.
ΔΕΥΤΕΡΑ 1Η ΤΟΥ ΜΑΗ 2017
ΟΛΟΙ στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
Συμμετέχουμε στην Συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς την βουλή.