Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Συμμετοχή του Δήμου Παλλήνης στη Διημερίδα του προγράμματος "Προληπτικής Ιατρικής"(UCHE) στις Βρυξέλλες

Ο Δήμος Παλλήνης συμμετέχει από το 2014 στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα Urban Health Centre 2.0. (UCHE 2.0) ως ο μοναδικός εταίρος από την Ελλάδα.

Οι υπόλοιπες πόλεις, όπου υλοποιήθηκε το πρόγραμμα, ήταν η Ριέκα της Κροατίας, το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το Μάντσεστερ της Αγγλίας και η Βαλένθια της Ισπανίας. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής (UCHE) αφορούσε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών και στο πλαίσιο εφαρμογής του υλοποιήθηκαν δράσεις σε ερευνητικό, υποστηρικτικό και παρεμβατικό επίπεδο, από τις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες αποσκοπούσαν:
  • στη διαχείριση της φαρμακευτικής αγωγής,
  • στον έλεγχο της πολυφαρμακίας,
  • στην πρόληψη των πτώσεων στο οικιακό περιβάλλον,
  • στην πρόληψη της μοναξιάς.
Επ΄αφορμή της ολοκλήρωσης του Προγράμματος UCHE, πραγματοποιήθηκε διημερίδα στις Βρυξέλλες στις 18 & 19 Μαΐου 2017, με συμμετοχή όλων των εταίρων και θέμα: "Πώς μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής και των υπηρεσιών για έναν πληθυσμό που γερνάει".
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Παλλήνης στην διημερίδα ήταν η Αντιδήμαρχος Υγείας και Περιβάλλοντος κα Πόπη Ζινέλη και η Ψυχολόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Πολιτισμού, κα Ελένη Κωνσταντίνου,  όπου μετέφεραν την εμπειρία από την υλοποίηση του Προγράμματος, τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων που εκφράστηκαν και αποτυπώθηκαν από τους ίδιους στη διάρκεια των δράσεων, καθώς επίσης, και τα πρώτα ερευνητικά δεδομένα, τα οποία μετά τη στατιστική ανάλυση που θα ακολουθήσει, θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για μελλοντικές δράσεις των υπηρεσιών του Δήμου μας.
Πόπη Ζινέλη: Αντιδήμαρχος Υγείας και Περιβάλλοντος, 
Από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες τονίστηκε η εξαιρετική παρουσία και ουσιαστική προσφορά του Δήμου Παλλήνης στην αξιοπιστία και υλοποίηση του προγράμματος, όπως επίσης και η συνέχιση και διεύρυνση της συνεργασίας μας μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος.
Ελένη Κωνσταντίνου: Ψυχολόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Πολιτισμού,