Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Πρόεδρος και προπονητής Νηρέα: Το Σάββατο ζητάμε 50-50 και να κερδίσει ο καλύτερος

Τους κόπους μιας χρονιάς με έπαθλο την άνοδο στην Α1 Κατηγορία της Υδατοσφαίρισης Ανδρών παίζει αυτό το Σάββατο στις 18:00 στο δημοτικό κολυμβητήριο του Γέρακα, ο Νηρέας απέναντι στον ΟΦΗ. Μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια η σειρά των (ημι)τελικών βρίσκεται στο 1-1, με την αθηναϊκή ομάδα να κερδίζει με 10-7 στη διαδικασία των πέναλτι (7-7 κ.δ.) στον πρώτο αγώνα και τον ΟΦΗ να επικρατεί με 8-3 στο δεύτερο παιχνίδι, στο Ηράκλειο.

Η pisina.net ήρθε σε επαφή με τον προπονητή και τον πρόεδρο του Νηρέα Γέρακα, ώστε να μας μιλήσουν για τη σημασία του αγώνα, καθώς και για τα δύο πρώτα παιχνίδια.

Κώστας Σπηλιόπουλος – Προπονητής Νηρέα Γέρακα 

Τα έντονα παράπονα προς τη διαιτησία για τα δύο πρώτα παιχνίδια και την επιθυμία του για 50-50 εξέφρασε ο Κώστας Σπηλιόπουλος, τονίζοντας πως αν ο ΟΦΗ το καταφέρει θα είναι ο πρώτος που θα το χειροκροτήσει.

"Το Σάββατο θέλουμε να γίνει ένα παιχνίδι με διαιτησία 50-50 και αν ο ΟΦΗ είναι καλύτερος ας ανέβει. Θα είμαι ο πρώτος που θα χειροκροτήσει και θα τους ευχηθεί ολόψυχα το καλύτερο δυνατό. Δε μιλάω για διαιτητές ποτέ, όμως κάποια πράγματα είναι λίγο περίεργα. Ξέραμε ότι το παιχνίδι χθες ήταν ειδικών συνθηκών, όμως δεν ξέρω τι μπορούσαμε να κάνουμε από τη στιγμή που ο ΟΦΗ έπαιζε δυνατά. Δεν καταλαβαίνω τη διαφορετική αντιμετώπιση από τους διαιτητές. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω όλους μου τους παίκτες στο τρίτο παιχνίδι".

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως: "Δε θέλω να υποτιμήσω σε καμία περίπτωση την προσπάθεια των αθλητών και των προπονητών του ΟΦΗ. Τα παιδιά έχουν κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια, αλλά με αυτό που γίνεται αδικούνται και οι ίδιοι. Θεωρώ το σκορ ειδικά στο παιχνίδι του Ηρακλείου, πλασματικό. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να να γίνει το Σάββατο το αυτονόητο και να κερδίσει ο καλύτερος. Ζητάμε από τους διαιτητές σεβασμό στον κόπο των αθλητών και των δύο ομάδων".

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι είπε: "Τέτοια παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες και στην συγκέντρωση. Όποιος καταφέρει να μείνει περισσότερο συγκεντρωμένος θα κερδίσει, αν δεν υπάρξουν παραφωνίες. Θέλουμε ο κόσμος να ξαναγεμίσει το κολυμβητήριο και να φωνάξει για την ομάδα μας σε φίλαθλα πλαίσια".

Για τη συνολική προσπάθεια της φετινής χρονιάς είπε: "Όταν φτάνει μια χρονιά στο τέλος της και έχεις φτάσει εδώ θέλεις να ανέβεις. Ο αρχικός μας στόχος ήταν τα πλέι οφ και το πετύχαμε. Σαφώς και μπορούμε να ανέβουμε. Πιστεύω πως αυτό θα φέρει και περισσότερα παιδιά στην πισίνα".


Χρήστος Παπαδόπουλος – Πρόεδρος Νηρέας Γέρακα 


"Φέτος η ομάδα είχε μόλις μια ισοπαλία και δύο ήττες σε όλο το πρωτάθλημα, την 2η καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση. Ξαφνικά στα δύο παιχνίδια με τον ΟΦΗ ξεχάσαμε το πόλο που ξέραμε;" αναρωτιέται και συμπληρώνει…"Δεν ξέρω και δε θέλω να ασχοληθώ με το τι γίνεται στο παρασκήνιο. Εμείς κοιτάζουμε τη δική μας ομάδα, στην οποία υπάρχει πολύ καλό κλίμα, όμως δυστυχώς σκοντάφτουμε στο βήμα παραπάνω. Και στα δύο παιχνίδια η διαιτησία ήταν εχθρική, ενώ στο παιχνίδι του Ηρακλείου και η ατμόσφαιρα ήταν…ποδοσφαιρική, χωρίς όμως να συμβεί κάτι εκτός ελέγχου".
Για το παιχνίδι του Σαββάτου και την ιστορική ευκαιρία να βρεθεί η ομάδα του στην Α1 είπε: "Περιμένουμε με ανυπομονησία το παιχνίδι του Σαββάτου. Θα πάμε με θετική διάθεση να πάρουμε το παιχνίδι, χωρίς να δουλεύουμε παρασκηνιακά. Ζητάμε από τον ΣΕΔΥ να ορίσει τους καλύτερους διαιτητές και το μόνο που ζητάμε είναι το 50-50. Είμαστε δύο ομάδες που έχουμε δουλέψει πολύ και έχουμε φτάσει ως εδώ".