Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Εγκρίθηκαν από το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ οι μελέτες αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ στη συνεδρίασή του στις 27/9/2017 ενέκρινε ομόφωνα τις οριστικές μελέτες του κεντρικού και του δευτερεύοντος δικτύου του Δήμου Παλλήνης.

Δες ακόμα: Αποχέτευση σε όλο το Δήμο Παλλήνης

Στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ βρέθηκε για την συνεδρίαση, αντιπροσωπεία από το Δήμο Παλλήνης με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Ζούτσο.
Μετά τη λήψη της σχετικής απόφασης, ο Δήμαρχος κ. Ζούτσος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα σύμβουλο και τα μέλη του Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ, εκ μέρους όλων των συμπολιτών μας και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία αυτής της απόφασης για το σύνολο της κοινωνίας του Δήμου.

Η επόμενη μέρα
Το επόμενο βήμα ακολουθεί αμέσως μετά, με ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης, για την επισφράγιση της τεράστιας αυτής επιτυχίας και τη συνέχιση της διαδικασίας της συνεργασίας του Δήμου με την ΕΥΔΑΠ για την γρήγορη εκτέλεση του έργου.

Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση
Υπενθυμίζεται ότι έχουν εξασφαλιστεί ήδη από το Δήμο Παλλήνης οι  απαιτούμενοι πόροι ύψους 62.500.000€ προκειμένου να είναι απρόσκοπτη η υλοποίηση του έργου χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες και η εξασφαλιση της συνεργασίας του Δήμου με την ΕΥΔΑΠ, εγγυάται την σύντομη και τεχνικά άρτια εκτέλεση ενός έργου τέτοιου μεγέθους.


Σημειώνεται ότι η σημερινή διαδικασία έγκρισης των οριστικών μελετών αποχέτευσης από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, έρχεται σε συνέχεια ενός καθοριστικού προηγούμενου σταδίου για την αποχέτευση του δήμου μας, που ήταν η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στις 25/11/16 από τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Σωκράτη Φάμελλο.