Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

ΙΔΕΕΑ|Ημερίδα για τα εναλλακτικά καύσιμα την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης

Ημερίδα του Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου για τις νέες τάσεις κίνησης με εναλλακτικά καύσιμα (Αεριοκίνηση- Ηλεκτροκίνηση) θα πραγματοποιηθεί Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 9.30 - 13.30, στο Δημοτικό Κατάστημα Δ.Ε. Παλλήνης, Φειδιππίδου 25, Πλατεία Ελευθερίας, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Βριλησσίων και αρωγό αυτής της προσπάθειας τον Δήμο Παλλήνης.


To κεντρικό θέμα
Το κεντρικό θέμα είναι "η διάδοση των τεχνολογιών αυτών, το Φυσικό αέριο κίνησης με το ήδη υπάρχον πρατήριο της Ανθούσας καθώς και τις Επαγγελματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται για τους μεταφορείς και τέλος την Ηλεκτροκίνηση που είναι προ των πυλών και που δεν πρέπει να μας βρει απροετοίμαστους".

Τεχνολογία DIESELBLEND
Εκτός από την τεχνολογία ανάμειξης της βενζίνης με Φυσικό Αέριο, η τεχνολογία ανάμειξης Φυσικού αερίου με πετρέλαιο είναι γνωστή και σαν «DIESELBLEND». Προκαλεί δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως στους επαγγελματίες του κλάδου των ελαφρών και βαρέων Οχημάτων (για λόγους οικονομίας καυσίμων στις μετακινήσεις.

Ερωτήματα που καλούνται να απαντηθούν στην ημερίδα

  • Είναι δυνατή η μετατροπή του κάθε βενζινοκίνητου/πετρελαιοκίνητου οχήματος σε όχημα διπλού καυσίμου; 
  • Πως ένας κινητήρας συμπίεσης χωρίς σύστημα ανάφλεξης, όπως ο πετρελαιοκινητήρας μπορεί να λειτουργήσει και με Φυσικό αέριο; 
  • Πόσα πρατήρια ανεφοδιασμού με Φυσικό Αέριο υπάρχουν και που; 
  • Ποιο είναι το κόστος του φυσικού αερίου σήμερα; 
  • Είναι πιο ακριβό ή πιο φτηνό από το πετρέλαιο και το Υγραέριο; 
  • Γιατί πωλείται σε κιλά και όχι σε λίτρα όπως όλα τα άλλα καύσιμα; 
  • Ποια είναι η τιμή κτήσης και εγκατάστασης ενός συστήματος και ποιος ο χρόνος απόσβεσης ιδιαίτερα σήμερα που ο αριθμός των διανυθέντων χιλιομέτρων ετησίως για ένα φορτηγό; 
Ανοιχτή συζήτηση Εισητών - Συμμετεχόντων
Αυτά και άλλα πολλά θα απαντηθούν στο τέλος στην ανοιχτή συζήτηση που θα ακολουθήσει με τις απόψεις των εισηγητών και των συμμετεχόντων για τις νέες τάσεις κίνησης των οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί στο τέλος της ημερίδας Βεβαίωση παρακολούθησης.


Δες αναλυτικά το πρόγραμμα κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα