Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Δήμαρχος Παλλήνης: Το κεφάλαιο της Αποχέτευσης έχει πλέον την οριστική του λύση

Εκτενή αναφορά στο θέμα της αποχέτευσης έκανε ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 με θέμα: Λήψη απόφασης για υποβολή αιτήματος του Δήμου Παλλήνης προς την Ε.ΥΔ.Α.Π. για την κατασκευή του δευτερεύοντος δικτύου και των εξωτερικών διακλαδώσεων.

Δες ακόμα: Αποχέτευση: Ιστορική αναφορά από την συνένωση  του 2011 έως την οριστική λύση του σήμερα

Μια σημαντική ημέρα για τον Δήμο Παλλήνης
"Η περασμένη Τετάρτη 27.09.2017 ήρθε να προστεθεί ως μια ακόμα σημαντική ημέρα για τον Δήμο μας σε μία αλυσίδα σημαντικών προηγούμενων ημερομηνιών.

Η έλλειψη Δικτύου Αποχέτευσης ήταν μέχρι και σήμερα μία πληγή που χαρακτήριζε τις πόλεις μας, που απειλούσε την υγεία όλων μας, που επιβάρυνε τον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής και που συρρίκνωνε έως έναν βαθμό τον οικογενειακό προ υπολογισμό."

Η λύση πλέον υπάρχει σε ορατό χρονικό ορίζοντα
"Η λύση πλέον υπάρχει, χωρίς πλέον τον κίνδυνο της ανατροπής της. Λύση που αφορά τον Δήμο Παλλήνης και δεν επιβαρύνει κανέναν άλλον. Λύση με αποτελέσματα σε ορατό χρονικό ορίζοντα."

Δικαιώσαμε του πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν
"Νιώθω την χαρά γιατί ως Δημοτική Αρχή αξιωθήκαμε να δικαιώσουμε τους πολίτες των τριών Δημοτικών Ενοτήτων οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν την Διοίκηση του ενιαίου Δήμου Παλλήνης υιοθετώντας την δημόσια δέσμευσή μας, αλλά και την προσωπική μου δέσμευση ως προσωπικού στοιχήματος το οποίο δεν κέρδισα εγώ αλλά η πόλη, ότι η Αποχέτευση είναι η πρώτη προτεραιότητα της πολιτικής μας και ότι δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια αν δεν υπάρξει οριστική λύση."

Αρχή μιας νέας εποχής για τον τόπο
"Αναγνωρίζω τους αγώνες και τις όποιες κινητοποιήσεις έγιναν. Εξάλλου ήμουν και εγώ παρόν σε αυτές.
Αντιλαμβάνομαι προσωπικά ως λυτρωτική για την κοινωνία μας την τελευταία απόφαση της Ε.ΥΔ.Α.Π., η οποία καθιστά πλέον ορατή στον χρονικό ορίζοντα την μέρα που τα εσωτερικά δίκτυα της Ανθούσας του Γέρακα και της Παλλήνης θα αποχετεύουν και την τελευταία απομακρυσμένη ιδιοκτησία, σφραγίζοντας το τέλος μιας εποχής και σηματοδοτώντας την αρχή μίας άλλης."

Δημοπράτηση του Έργου εντός του 2017
"Υπάρχουν ακόμα ελάχιστες διαδικασίες που θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή, εντατικά και μεθοδικά, όπως ξέρουμε εμείς να δουλεύουμε, και κυρίως χωρίς τυμπανοκρουσίες και πανηγυρισμούς, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό και το έργο να δημοπρατηθεί εντός του έτους(σ.σ. 2017) όπως είναι και ο αμετάθετος στόχος μας."