Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Βραβείο SILVER ο Δήμος Παλλήνης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα UCHE

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου η τελετή απονομής των Best City Awards 2017, τα οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος κυρία Νικολέτα Κρητικού.

Δες ακόμα: Δράσεις Tμήματος Υγείας Δήμου Παλλήνης 2016-1017

Ο Δήμος Παλλήνης απέσπασε SILVER βραβείο, στην θεματική Ενότητα «Υγεία», με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής UCHE.

Δημόσια ευχαριστία Δημάρχου
Ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος ευχαριστεί δημόσια όλους όσους συντέλεσαν στην διεκδίκηση, συντονισμό και επίπονη υλοποίηση του διετούς αυτού προγράμματος, του οποίου η βράβευση αποτελεί επισφράγιση της εξαιρετικής δουλειάς που έγινε σε όλα τα επίπεδα.

Τι είναι τα Best City Awards;
Τα Best City Awards έρχονται για 2η χρονιά να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν καινοτόμα έργα που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες.

Στόχος  των 
Best City Awards
Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν περίπου 250 εκπρόσωποι, Δήμαρχοι από όλη τη χώρα, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη Περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες. Στόχος η εξασφάλιση ευνοϊκών συνθηκών για καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους.

Οι νικητές
Εβδομήντα Δήμοι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ένδεκα επιχειρήσεις παρέλαβαν το βραβείο τους. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων σε κάθε κατηγορία πραγματοποιήθηκε μέσω του online συστήματος αξιολόγησης από τα μέλη ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής.

Δες τους νικητές των βραβείων και όλες τις πληροφορίες


Στόχος του Προγράμματος Urban Health Centre (UCHE)

Στόχος του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής (UCHE) ήταν η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών που ζουν σε αστικά κέντρα. Στο πλαίσιο εφαρμογής του υλοποιήθηκαν δράσεις σε ερευνητικό, υποστηρικτικό και παρεμβατικό επίπεδο, σε περίπου 450 ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης μας. Οι δράσεις του προγράμματος υλοποιήθηκαν από συνεργαζόμενο επιστημονικό προσωπικό(νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, διατροφολόγο, ιατρούς) υπαλλήλους του Δήμου και πολλούς εθελοντές

Δράσεις του Προγράμματος UCHE
  • H γενικότερη εκτίμηση της κατάστασης της υγείας των συμμετεχόντων: Καταγραφή του ιατρικού προφίλ σε ατομικό ραντεβού, κλινική συναξιολόγηση, επιλογή κατάλληλου μονοπατιού ¨φροντίδας” σε συναίνεση με τον ηλικιωμένο.
  • H διαχείριση της φαρμακευτικής αγωγής - έλεγχο της πολυφαρμακίας, Επιλογή αυτών που χρήζουν υποστήριξη , οργάνωση και παρακολούθηση της συμμόρφωσης τους με την φαρμακευτική αγωγή. Μέσω της χρήσης ειδικού φορητού υπολογιστή (Tablet) και ειδικά διαμορφωμένου προγράμματος ο υπερήλικας καθοδηγείτο για την ορθολογική χρήση των φαρμάκων , ενώ υπήρχε παράλληλη ενημέρωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ιατρού του προγράμματος προκειμένου να δοθούν οδηγείες συμμόρφωσης καθώς και να γίνουν τυχόν τροποποιήσεις.
  • Η πρόληψη των πτώσεων :Παροχή οδηγιών – παρεμβάσεων από παθολόγο και μηχανικό για την αποφυγή πτώσεων σε οικιακό και αστικό περιβάλλον (μελέτη κατοικιών , παροχή ειδικών βοηθημάτων).
  • Η πρόληψη της μοναξιάς: Δημιουργία ομάδων συζήτησης, συμβουλευτικής και υποστήριξης για θέματα που απασχολούν συχνά άτομα της τρίτης ηλικίας με συντονιστές εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Η υποστήριξη της σωματικής και ψυχικής υγείας : οργάνωση δραστηριοτήτων, κατάλληλα προσαρμοσμένων στην ηλικία των συμμετεχόντων, σε αθλητικό επίπεδο (Ειδικά προγράμματα γυμναστικής για μυϊκή ενδυνάμωση), πολιτιστικό (Προγράμματα χoρού).
  • Η διατροφική αξιολόγηση, διατροφική παρέμβαση και διατροφική παρακολούθηση.