Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Μία εκπληκτική βραδιά με τον Μάνο Ελευθερίου στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα (Pics)


Στο 1ο γυμνάσιο Γέρακα παρευρέθηκε ο μεγάλος ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 για να παρακολουθήσει για να παρακολουθήσει μια βραδιά αφιερωμένη στους στίχους των τραγουδιών του και μιας αναδρομής του έργου του, σε μια θεατρική και μουσική παράσταση με τίτλο "Δεν είμαι άλλος..."

Η σκηνοθετική και η καλλιτεχνική επιμέλεια των καθηγητριών του σχολείου κες Παρασκευά και Κουσερή, καθώς και η μουσική επιμέλεια του καθηγητή Μουσικής κου Θεόδωρου Ρήγα, ήρθαν και έδωσαν ένα άρτια δομημένο αποδοτικά αποτέλεσμα της θεατρικής ομάδας "όλα εν τάξει και θεάσει" των παιδιών του σχολείου.

Τα Παραπονεμένα λόγια, Σ΄αυτή τη γειτονιά, η Ατέλειωτη εκδρομή και ο Άμλετ της Σελήνης είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που ακούστηκαν, πλαισίωσαν το θεατρικό δρώμενο που αφορούσε τα στάδια της εξέλιξης του ποιητή απο την παιδική ηλικία του, της καταξίωσης του και μέχρι τώρα στην ξεχωριστή αυτή μουσικοθεατρική βραδιά από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γέρακα.

Σε αυτή την σεμνή και συνάμα έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα ο διευθυντής κος Θεόδωρος Κουρτέσης μαζί με τον Σύλλογο Καθηγητών προσέφεραν στον κο Μάνο Ελευθερίου έναν πίνακα ζωγραφικής με το πορτραίτο του ποιητή, καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Δήμητρα Δημητροπούλου με τα μέλη του Δ.Σ. προσέφεραν το βιβλίο ΣΎΜΒΟΛΟ του Γέρακα "Η Ιστορία του Γέρακα και της Πηγής" και έναν Ήλιο σε γλάστρα από το χώμα του προαυλίου του σχολείου.

Την έναρξη της βραδιάς έκανε ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος του Δήμου Παλλήνης κύριος Αθανάσιος Ζούτσος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κος Καπέλας ενώ την αποφώνηση έκανε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Την εκδήλωση της τίμησαν με την παρουσία τους, η αδελφή του ποιητή και ζωγράφος κα Ελευθερίου,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Τοπικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές σχολικών μονάδων, Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων, Γονείς και κάτοικοι της περιοχής.

Σε μια βραδιά έντονης συγκινησιακής φόρτισης ο ποιητής ευχαρίστησε τους μαθητές, την σχολική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση προς τιμήν του.