Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Ο Δήμαρχος Παλλήνης στο 10ο FORUM Αυτοδιοίκησης στα Κύθηρα(vid)

Στις εργασίες του 10ου FORUM Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που διεξήχθη στα Κύθηρα στις 8 & 9 Ιουνίου συμμετείχε και ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος.

Το FORUM διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) και την Ένωση Δημάρχων Αττικήςυπό την στήριξη του Δήμου Κυθήρων, με σημαντική θεματολογία, στην οποία ξεχώριζαν όπως είναι φυσικό οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τον Δήμαρχο Παλλήνης που κατέφθασε στο νησί υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κ. Ευστράτιος Χαρκαλάκης όπου μαζί με τους υπόλοιπους Δημάρχους Αττικής είχε μία πρώτη συνάντηση στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, και συζήτησαν για το πολύκροτο νομοσχέδιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που φέρνει η Κυβέρνηση, καθώς επίσης και για τα ζωτικής σημασίας προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κύθηρα.

Στο FORUM ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που πρόκειται να δημιουργήσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Κλεισθένης Ι τονίζοντας με τον πιο κατηγορηματικό  τρόπο πως: "Αυτό που οφείλει να κάνει η Πολιτεία είναι να εξασφαλίσει τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε το πρόγραμμα που επιλέγουν με την απόλυτη πλειοψηφία τους οι τοπικές κοινωνίες να μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς προσκόμματα και ατέρμονες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι ένα νομοσχέδιο που θα λαμβάνει υπόψη τα πραγματικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, θα θεσμοθετεί την πραγματική αποκέντρωση, την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και τη μεταρρύθμιση του κράτους, που έχει ανάγκη η χώρα και οι πολίτες. Αυτό είναι που αποτελεί ζητούμενο για τη χώρα μας και μια προϋπόθεση για να βγούμε από την κρίση.