Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018

Αθλητικά Προγράμματα Δήμου Παλλήνης 2018-2019

Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 ξεκινούν οι εγγραφές στα Αθλητικά Προγράμματα του Δήμου Παλλήνης για την περίοδο 2018 - 2019.


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παλλήνης έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια σημαντική δραστηριότητα στον τομέα του αθλητισμού παρέχοντας υψηλής ποιότητας αθλητικά προγράμματα, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Οι συμμετοχές στα εν λόγω προγράμματα ανέρχονται σε περίπου 4.500 ετησίως και αξιοποιούνται όλοι οι αθλητικοί χώροι που διαθέτει ο Δήμος μας.

Στόχος Προγραμμάτων
Κύριος στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι τόσο η βελτίωση της φυσικής όσο και της ψυχοκοινωνικής κατάστασης των συμμετεχόντων σε αυτά. Σε μια εποχή και μια περιοχή όπου υπάρχει έντονος ανταγωνισμός από ιδιωτικούς φορείς, αλλά και υπό το πρίσμα της kοινωφελούς αποστολής της Επιχείρησης, υφίσταται επιτακτική ανάγκη για την συνεχή βελτίωση αυτών των προϊόντων ώστε να διατηρείται η δυναμική πορεία ανάπτυξης τους αλλά ταυτόχρονα και οι συμμετέχοντες να λαμβάνουν την βέλτιστη δυνατή ποιότητα για το αντίτιμο που καταβάλλουν.


Ανάπτυξη και εφαρμογή Εργαλείων Διοίκησης Ολικής Ποιότητας Δημοτικών Αθλητικών προγραμμάτων
Σε αυτή την κατεύθυνση η επιχείρηση ανάπτυξε και έθεσε σε εφαρμογή ένα σύστημα διαδικασιών, εκπαιδευτικών οδηγών και δεικτών μέτρησης αποτελέσματος (αξιολόγησης)- «Ανάπτυξη και εφαρμογή Εργαλείων Διοίκησης Ολικής Ποιότητας Δημοτικών Αθλητικών προγραμμάτων» το οποίο θα επιτρέπει στην Επιχείρηση:

 1. την διαρκή παρακολούθηση και αξιολόγηση των προσφερόμενων προϊόντων ώστε η ποιότητα να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα,
 2. την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών στην υλοποίηση του κάθε αθλητικού προγράμματος και την εφαρμογή τους,
 3. την αξιολόγηση του οφέλους που μπορεί να αναμένει κάθε συμμετέχων από τα διαφορετικά είδη αθλητικών προγραμμάτων,
 4. την διαρκή και ποσοτικά μετρήσιμη πρόοδο του κάθε συμμετέχοντος και
 5. την δυνατότητα παροχής εξειδικευμένων και εξατομικευμένων συμβουλών που μπορεί να αφορούν για παράδειγμα στην διατροφή ή στην πρόσθετη άσκηση εκτός των αθλητικών προγραμμάτων ανάλογα με τους προσωπικούς στόχους του κάθε συμμετέχοντος.
Πιστοποίηση ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015
Έτσι και υστέρα από δυο χρόνια ανάπτυξης και εφαρμογής ενός τεκμηριωμένου Σύστηματος Διαχείρισης της Ποιότητας (ΣΔΠ) τα Αθλητικά προγράμματα του Δήμου έλαβαν πιστοποίηση ISO 9001 σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σχετικού Διεθνούς Προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015.

Μέτρηση δεικτών υγείας ασκούμενου
Η μέτρηση αφορά την αξιολόγηση – καταγραφή αποτελέσματων του παιδιού – ασκουμένου σε μια σειρά ψυχοκινητικών, φυσιολογικών και καρδιοαναπνευστικών παραμέτρων. Σκοπός των συγκεκριμένων δοκιμασιών είναι η συλλογή στοιχείων αναφορικά με σημαντικές φυσιολογικές παραμέτρους του παιδιού αποσκοπώντας στην τροποποίηση, προσαρμογή και αποτελεσματικότερη εφαρμογή των προπονητικών προγραμμάτων και των προγραμμάτων άσκησης επιδιώκοντας τη βελτίωση των αξιολογηθέντων δεικτών υγείας στο πλαίσιο των αθλητικών προγραμμάτων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βασίζεται στη διαχρονική καταγραφή και αξιολόγηση των συγκεκριμένων παραμέτρων υγείας του παιδιού, ενώ μέσω της εκπαίδευσης των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής και της ενημέρωσης των γονιών να συμβάλει στην προαγωγή της υγείας του παιδιού.

Οι μετρήσεις-δοκιμασίες αφορούν σε:
 • Καρδιοαναπνευστική ικανότητα
 • Ψυχοκινητική ικανότητα,
 • Προσδιορισμό νευρομυικών παραμέτρων,
 • Προσδιορισμό ευλυγισίας και
 • Κινητική ικανότητα
Περιγραφή Αθλητικών Δραστηριοτήτων

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέα παιδιά - με αφετηρία ότι η καλλιέργεια των αξιών της ευγενούς άμιλλας στους ανθρώπους,αλλά και ότι η διδασκαλία της τεχνικής των αθλημάτων ξεκινά από την παιδική ηλικία,θα λειτουργήσουν καινοτόμα προγράμματα- δράσεις για την μύηση στις αθλητικές αξίες, και τη σωστή σωματική και κινητική ανάπτυξη,τα οποία θα υποστηριχθούν από οργανωμένες δημοτικές σχολές αθλημάτων σε συνεργασία με τα σχολεία της πόλης (νηπιαγωγείο , δημοτικό, οικογενειακός αθλητισμός).

Ενήλικες
 - στόχος είναι η μύηση στην άσκηση,καθώς και η διατήρηση της σωματικής και ψυχικής τους υγείας,στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν. Για το σκοπό αυτό στους πολίτες θα προσφερθούν οργανωμένα προγράμματα αθλητισμού υγείας ,πρόληψης και διατροφής. (Εργαζόμενοι, εταιρείες, άνω των 60,ΑΜΕΑ)

Οργάνωση εκδηλώσεων - επιστημονικά σεμινάρια και αγωνιστικές συναντήσεις σε όλα τα αθλήματα και τους αθλητικούς τομείς είναι μερικά από τα υποστηρικτικά μέσα άσκησης της αθλητικής πολιτικής του νέου Δήμου .

Αξιοποίηση Αθλητικών εγκαταστάσεων- Τα παραπάνω θα υποστηρίζονται σε καλά συντηρημένες, καθαρές και ελκυστικές για τους χρήστες αθλητικές εγκαταστάσεις με σύγχρονους τρόπους λειτουργίας και διαχείρισης

Ετήσια Αθλητικά Προγράμματα - με επίκεντρο τον άνθρωπο και σκοπό την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος, ο Δήμος Παλλήνης μέσα από την Κ.Ε.Α.Π.Π.Δ.Π. υλοποιεί προγράμματα και δραστηριότητες άθλησης για όλους. Τα προγράμματα λειτουργούν παράλληλα με τη σχολική χρονιά – σεζόν, μεταξύ Οκτωβρίου και Ιουνίου σε καθημερινή βάση, και στοχεύουν στη δημιουργική απασχόληση των ατόμων και στη σωματική τους εξάσκηση. Τα ετήσια προγράμματα διαμορφώνονται και σχεδιάζονται ανάλογα με την ομάδα- στόχο και συγκεκριμένα:

1. ΠΑΙΔΙ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αθλήματα που θα καλλιεργηθούν

 • ΜΠΑΣΚΕΤ
 • ΒΟΛΕΙ
 • HANDBALL
 • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
 • ΡΥΘΜΙΚΗ-ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
 • TAE KWON DO
 • ΤΕΝΙΣ
 • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΥΠΟΨ. ΤΕΦΑΑ
 • ΣΤΙΒΟΣ
 • ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
 • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
2. ΑΘΛΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Διοργανώσεις - Τουρνουά - Ειδικά Προγράμματα

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος του Δήμου Παλλήνης στοχεύει στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ετήσιου αθλητικού προγράμματος σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, με υπεύθυνους καθηγητές Φ.Α. και σωστά δομημένο οργανόγραμμα που εκτός των άλλων θα περιέχει :
 • Ενημερωτικά σεμινάρια διατροφής και άθλησης
 • Οργάνωση τουρνουά γνωριμίας σε κάθε αθλοπαιδιά στην έναρξη της αθλητικής περιόδου ( 3 on 3 καλαθοσφαίριση & πετοσφαίριση- 5 on 5 ποδόσφαιρο )
 • Συμμετοχή σε τουρνουά και αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν άλλοι δήμοι ή φορείς καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Καλοκαιρινά αθλητικά προγράμματα επιδοτούμενα από την Κοινωφελή Επιχείρηση εκτός από άσκηση και άθληση θα προσφέρει στα μικρά παιδιά του δήμου υποστήριξη σε όλους τους παράγοντες που σχετίζονται με την άθληση αλλά και τη ζωή τους γενικότερα.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται Αθλητικές Ημερίδες με τη συμμετοχή αθλητών από διάφορους φορείς, ενώ παράλληλα αθλητές του Δήμου Παλλήνης λαμβάνουν μέρος σε αντίστοιχες διοργανώσεις.

Αθλητική 'Ανοιξη
Το πρόγραμμα αποτελείται από μια σειρά Δημοτικών και Διαδημοτικών αγώνων, με την συμμετοχή μαθητών των τελευταίων τάξεων Δημοτικού και της Α' τάξης Γυμνασίου του Δήμου Παλλήνης, που σφραγίζουν ουσιαστικά την αθλητική περίοδο. Η διοργάνωση αυτή κλείνει με την Τελετή Λήξης και Βράβευσης των συμμετεχόντων στα αθλητικά προγράμματα όπου μικροί και μεγάλοι παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της ενασχόλησης τους με τα αθλήματα και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Παροχές:
Στο πακέτο υπηρεσιών που προσφέρει η Επιχείρηση στους αθλούμενους για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα συμπεριλαμβάνονται οι εξής παροχές:
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε ένα ή παραπάνω αθλήματα σύμφωνα με το πρόγραμμα επιλογής του αθλούμενου με την αντίστοιχη χρέωση.
 • Η έκδοση κάρτας μέλους με την καταβολή του προβλεπόμενου ποσού εγγραφής ισχύος αορίστου χρόνου σε όλα τα Αθλητικά Κέντρα εφόσον ο αθλούμενος είναι ταμειακά ενήμερος και δεν διακόπτει τις δραστηριότητες πέραν των δύο περιόδων.
 • Δίπλωμα συμμετοχής με τη λήξη της περιόδου.
 • Ασφαλιστική κάλυψη προσωπικού ατυχήματος.
Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις γραμματείες των αθλητικών και πολιτιστικών κέντρων ενώ λεπτομέρειες σχετικά με τα προγράμματα θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παλλήνης: www.kedp.gr