Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018

Δ.Σ. Μαραθώνα: Ομόφωνο ψήφισμα για παραίτηση Ψινάκη

Ψήφισμα για την παραίτηση του Δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη,μετά τα τραγικά αποτελέσματα της φονικής πυρκαγιάς, εξέδωσε το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης, έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση το απόγευμα της Παρασκευής 3 Αυγούστου 2018.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη, με την αντιπολίτευση αλλά και την συμπολίτευση να ψηφίζει «Ναι» στην παραίτηση του κ. Ψινάκη. Στο Δημοτικό Συμβούλιο συμμετείχαν 25 από τους 33 Δημοτικούς Συμβούλους. Το ψήφισμα αναμένεται να δοθεί τη Δευτέρα στον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, ωστόσο, από μόνο του το ψήφισμα δεν μπορεί να απομακρύνει τον κ. Ψινάκη από τη θέση του.

Η αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για την απουσία του δημάρχου κατά τη διάρκεια της τραγωδίας στο Μάτι αλλά και για τις δημόσιες τοποθετήσεις που ακολούθησαν της φονικής πυρκαγιάς είναι μεγάλη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι μάλιστα, καταλογίζουν στον δήμαρχο πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του και υποστηρίζουν ότι ο δήμος έχει καταρρεύσει.

Λόγω της οργής, ακόμη και σύμβουλοι της δικής του παράταξης ζήτησαν την άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του Δημάρχου, χαρακτηρίζοντας τον επικίνδυνο για τον τόπο.


Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα από το marathonnews.gr