Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018

4η θέση στον κόσμο το 2ο Λύκειο Παλλήνης στους παγκόσμιους τελικούς της "F1 in Schools" (vid)

Το 2ο Λύκειο Παλλήνης μέσω της ομάδας Alacrity Project κατέκτησε την 4η θέση εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό του F1 in Schools στην Σιγκαπούρη, ανάμεσα σε 50 ομάδες από 25 χώρες του κόσμου.

Πώς προέκυψε η ομάδα Alacrity Project
Η Alacrity Project προέκυψε από τη συνεργασία 
του 2ου Δημόσιου Γενικού Λυκείου Παλλήνης και της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής. Το κάθε σχολείο συμμετείχε με τις ομάδες Project One και Alacrity αντίστοιχα και διακρίθηκε στους Εθνικούς Τελικούς όπου και ανακοινώθηκε η συνεργασία τους. Η ομάδα Project One διακρίθηκε ως η νικήτρια ομάδα των αγώνων Knock Οut ενώ η ομάδα Alacrity κατέκτησε πολλά βραβεία όπως το αυτό του Καλύτερου Περιπτέρου (Pit-Display) και Βραβείο Καλύτερων Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) και έτσι δημιουργήθηκε η νέα ομάδα συνεργασίας.

Τι είναι το "F1 in Schools"
Το F1in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, την Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM Challenge-Education). Σε αυτόν, οι μαθητές δημιουργούν ομάδες 3 έως 6 μελών που έχουν ως κύριο σκοπό τη σχεδίαση και κατασκευή μιας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1 που κινείται με μια κάψουλα CO2.

Παράλληλα, οι μαθητές αξιολογούνται στη δημιουργία portfolio(σχεδιαστικού, μηχανολογικού και επιχειρησιακού), στο πλάνο marketing που υλοποιούν, στην προφορική παρουσίαση, στην κατασκευή ιστοσελίδας, στη διαχείριση της παρουσίασης της συγκεκριμένης προσπάθειας αλλά και της ιδέας του διαγωνισμού F1 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και για το εκθεσιακό περίπτερο το οποίο στήνεται κατά τη διάρκεια των αγώνων για την εξεύρεση χορηγών.
Συμμετοχή 17.000 μαθητών

Το F1 in Schools υλοποιείται εδώ και 14χρόνια σε περισσότερες από 30 χώρες, με την συμμετοχή περισσοτέρων από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας.
Ο διαγωνισμός F1 in Schools περιλαμβάνει αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Οι νικήτριες ομάδες εκπροσωπούν την χώρα τους σ’ ένα παγκόσμιο τελικό, που διενεργείται κάθε χρόνο με την συμμετοχή 40 περίπου ομάδων από 25 περίπου χώρες.
Δείτε την απονομή 


Πηγές:
facebook.com/alacrityproject2018/
news247.gr
kathimerini.gr

Photo Credits:
facebook.com/alacrityproject2018/