Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Το πρώτο tattoo studio στο Γέρακα είναι γεγονός!

Το τατουάζ είναι μια πανάρχαια τέχνη με Ασιατικές ρίζες που έχει εξελιχθεί σε μόδα των τελευταίων δεκαετιών. Κι από ότι φαίνεται, από το γεγονός ότι 9 στα 10 κορμιά διαθέτουν και από μια ζωγραφιά, ήρθε για να μείνει!!
Και επειδή όποιον τελικά αποφασίζει να κάνει ένα tattoo, θα τον συνοδεύει για όλη την υπόλοιπη ζωή του, τόσο η επιλογή του ανθρώπου που θα το «χτυπήσει», όσο και το σχέδιο, πρέπει να γίνονται με προσοχή.

Έτσι λοιπόν, ήρθε ο Τάκης με το Twenty Three Tattoo Shop στην οδό Μιαούλη 28, στο Γέρακα, που είναι έτοιμος να σχεδιάσει ασταμάτητα στο booth του, και να ακούσει τι θες έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα σχέδιο αποκλειστικά για σένα και στα μέτρα σου.
Βρέθηκα λοιπόν στο Twenty Three Tattoo Shop και εκτός του ότι εντυπωσιάστηκα από το πόσο προσεγμένο είναι, μέχρι την κάθε του λεπτομέρεια, του έκανα κάποιες ερωτήσεις ώστε να καταλάβω και εγώ ο ίδιος τι είναι αυτό που τον παρακίνησε στο να κάνει αυτό το βήμα.

Καλησπέρα Τάκη. Αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την φιλοξενία  στο νέο σου χώρο. Καλή αρχή και καλές δουλειές σου εύχομαι!!
"Να σαι καλά Βαγγέλη!! Είναι χαρά μου να πίνω καφέ και να κουβεντιάζω με φίλους."
Πες μου Τάκη.. τι  είναι το tattoo για εσένα;

"Το τατουάζ για εμένα είναι αγάπη και σεβασμός. Είναι μια μορφή τέχνης στην οποία αφιερώνω την καθημερινότητα μου και μάλιστα το κάνω με μεγάλη ανυπομονησία και χαρά. Δεν θα με ακούσεις ποτέ να λέω ότι «χτυπάω» τατουάζ και πλήττω. Νομίζω αυτό τα λέει όλα."


Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το τατουάζ;
"Πάντα το χαρτί και το μολύβι ήταν κάτι που με ενδιέφερε. Όταν οι άλλοι διάβαζαν εγώ μουτζούρωνα. Έδινα ζωή σε οτιδήποτε μου φαινόταν άψυχο. Το μολύβι γέμιζε το άδειο χαρτί, αργότερα το σπρέι γέμιζε τον γκρίζο τοίχο και στο τέλος ήρθε σαν λιμάνι για μένα το τατουάζ.  Μια μέρα πήγα κ εγώ να 
«βαρέσω» το πρώτο μου, μου δημιούργησε ένα πάθος για αναζήτηση σε αυτόν τον τομέα. Το αποτέλεσμα είναι τα τελευταία 4 χρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά με αυτό το είδος τέχνης."

Πως πήρες την απόφαση να ανοίξεις δικό σου μαγαζί;
"Το δικό μου μαγαζί γεννήθηκε από την ανάγκη να κάνω κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Είχα στόχο και όνειρο να δημιουργήσω έναν χώρο που να πληροί τις δικές μου απαιτήσεις."
Ο στόχος λοιπόν έχει επιτευχθεί πλέον, τι ξεχωριστό θα βρούμε όμως στον δικό σου χώρο;
"Πυρήνας της σκέψης μου ήταν η επιθυμία μου να δημιουργήσω ένα χώρο οικείο για τατουάζ, που ο πελάτης δεν θα παίρνει μια απρόσωπη συμπεριφορά σε περιορισμένο χρόνο. Οπότε το πρώτο που φρόντισα ήταν ο καθένας που θα μπει να νιώσει.. «σαν το σπίτι του» και να μην αρκεστεί σε μια τυπική επαγγελματική προσέγγιση."

Πολλοί λένε πως η διαδικασία του tattoo είναι εθιστική, και πως ελάχιστοι μένουν με ένα για όλη τους τη ζωή. Εξήγησε μου αυτό το «φαινόμενο».

"Αρχικά θεωρώ πως η διαδικασία του τατουάζ και το αποτέλεσμα της είναι αυτό που διεγείρει τον κόσμο. Μέσω τον τατουάζ τονώνεται η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση σου γιατί κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί και το έχεις επιλέξει εσύ προσωπικά. Με γέφυρα το σώμα σου λοιπόν, δηλώνεις προσωπικές απόψεις και βιωματικές καταστάσεις αναδεικνύοντας  την ατομικότητα σου. Θεωρώ πως αυτοί είναι οι λόγοι που αναζητάμε να ξανά ζήσουμε την διαδικασία αυτή."

Μιας και αναφέρθηκες στην διαδικασία τι θα απαντούσες, είναι επίπονη ή όχι;

"Φίλε Βαγγέλη οι περισσότεροι δεν πονάνε τόσο, σε αντίθεση με σένα(σ.σ. γέλια). Ας σοβαρευτούμε..!! Καταρχάς εξαρτάται από το σημείο που θα επιλέξεις αλλά και από την φυσική και ψυχολογική κατάσταση που θα είσαι την μέρα εκείνη. Αξίζει όμως να τονίσουμε πως μέσα από τον πόνο που νιώθεις εκείνη την στιγμή δοκιμάζεις τα προσωπικά σου όρια και την αντοχή σου. Αυτομάτως λοιπόν, επειδή «πονάς» στην διαδικασία ενός τατουάζ είσαι και πιο σίγουρος πως το θες πραγματικά και γι' αυτό θεωρώ πως πολλοί δεν θα το έκαναν αν δεν υπήρχε αυτός ο πόνος-ενόχληση."


Σίγουρα υπάρχει κόσμος που εκτός από τον πόνο σκέφτεται και έχει άγχος αν όλο αυτό είναι ασφαλές. Τι έχεις να μας πεις γι' αυτό;

"Σε ένα στούντιο τατουάζ η αρχή των πάντων είναι η τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Το στούντιο λειτουργεί βάσει των κανόνων του υπουργείου υγείας, με αναλώσιμα υλικά μιας χρήσης τα οποία φέρουν την σφραγίδα του ΕΟΦ."


23 Tattoo Shop
Μιαούλη 28, Γέρακας
Τηλ.: 210 6614239