Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Δείτε τα νέα γεωγραφικά όρια των Δημοτικών 1ο, 3ο, 5ο, 8ο Γέρακα

Με την υπ’ αρίθμ. 343/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης εγκρίθηκε η ίδρυση του 8ου 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα.


Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ.1Β του Προεδρικού Διατάγματος 201/1998 μετά την ίδρυση νέου σχολείου γίνεται ο καθορισμός των ορίων της Σχολικής Περιφέρειας του νέου σχολείου και η μετεγγραφή των μαθητών είναι υποχρεωτική και πραγματοποιείται χωρίς αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα.
Με βάση τα παραπάνω πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων του Δήμου Παλλήνης με τους Δ/ντές των όμορων Σχολικών Μονάδων όπου προσκόμισαν τα στοιχεία των μαθητών και αποφασίσθηκε ομόφωνα η παρακάτω χωροταξική κατανομή προκειμένου να απορροφηθούν όλοι οι μαθητές και να υπάρχει όσο το δυνατόν ισοδύναμος αριθμός μαθητών στα Δημοτικά 1ο, 3ο, 5ο και 8ο.
Τα νέα όρια που καθορίστηκαν
1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα
Χίου-Γαργητού-Αιτωλίας-Λασιθίου-Λ.Μαραθώνος-Κομοτηνής-Βέροιας-Αττικής-Χαλκίδος-Χίου.

3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα
Λ.Μαραθώνος-Κλεισθένους-Δάμωνος-Εθν.Αντιστάσεως-Αγ.Λαύρας(μονά-ζυγά)-Αγ.Ι.Θεολόγου (μονά-ζυγά)-Λ.Μαραθώνος

5ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα

Βέροιας-Ναούσης-Περικλέους-Εθν.Αντιστάσεως-Χίου-Χαλκίδος-Αττικής-Βέροιας.

8ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα

Λ.Μαραθώνος-Λασιθίου-Αιτωλίας-Γαργητού-Χίου-Εθν.Αντιστάσεως-Αγ.Λαύρας(μόνο σαν όριο)-Αγ.Ι.Θεολόγου (μόνο σαν όριο) -Λ.Μαραθώνος


Από πότε θα ισχύσουν

Τα νέα όρια θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2017-2018 τόσο για τις εγγραφές των νέων μαθητών στην Α΄τάξη,όσο και για τους ήδη φοιτούντες μαθητές στα Δημοτικά Σχολεία 1ο,3ο και 5ο της Δ.Ε Γέρακα διότι μόνο έτσι μπορούν τα σχολεία με την υπάρχουσα υποδομή να δεχτούν το σύνολο των μαθητών της Α΄τάξης και να λειτουργήσουν ομαλά.

Ποια είναι η προϋπόθεση 

Τα παραπάνω όρια θα ισχύσουν με την προϋπόθεση ότι θα μεταστεγασθεί το 3ο Δημοτικό Γέρακα στο δικό του κτίριο. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν καταστεί εφικτό οι μαθητές θα φοιτήσουν για το τρέχον σχολικό έτος στα σχολεία όπου είχαν εγγραφεί τον Ιούνιο του 2017 και η παραπάνω κατανομή θα ισχύσει από το σχολικό έτος 2018-2019. Για τα υπόλοιπα Δημοτικά Σχολεία (2ο,4ο.6ο,7ο) παραμένει σε ισχύ η υπ’ αρίθμ. 092/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης όσο αφορά τα όριά τους. Η πρόταση αυτή έρχεται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης.