Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Συνέντευξη του Αρχηγού του Νηρέα Γέρακα Παύλου Παπαδόπουλου στον Ευάγγελο Κομνηνάκη

Ο Παύλος Παπαδόπουλος 28 ετών, μιλάει όχι μόνο για την προσωπική του καριέρα αλλά και για την ομάδα του, τον Νηρέα Γέρακα στην οποία αγωνίζεται τα τελευταία 12 χρόνια.


Ο Νηρέας Γέρακα τελείωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις πριν από λίγες ημέρες. Ο στόχος που είχε θέσει ο σύλλογος από την αρχή της σεζόν ήταν μία θέση στην 8αδα, που θα του εξασφάλιζε την παραμονή του στη κατηγορία, και από ΄κει και πέρα μία αξιοπρεπή πορεία στα play off.

Ο Νηρέας όχι απλά τα κατάφερε, αλλά έφτασε και μία ανάσα από την άνοδό στην Α1. Στον ημιτελικό συνάντησε τον Ο.Φ.Η. όπου με συνολικό σκορ αγώνων 2-1 έχασε το εισιτήριο της ανόδου. Ο αρχηγός του Α.Ο. Νηρέα Γέρακα Παύλος Παπαδόπουλος με υποδέχτηκε στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Γέρακα και μου απάντησε με μία ειλικρίνεια και αυτοκριτική που σπάνια έχω συναντήσει, σε όλα τα ερωτήματα που του έθεσα.


Παύλο καλησπέρα. Σε ευχαριστώ πολύ που δέχτηκες να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη.
”Καλησπέρα Βαγγέλη, εγώ σ ευχαριστώ. Εξάλλου δεν θα μπορούσα να σε αποφύγω, αφού με πέτυχες στην προπόνηση(σ.σ. γέλια). Πέρα από την πλάκα, είναι χαρά μου να συζητάω με φίλους”

Φέτος κάνατε μια εκπληκτική πορεία αλλά δυστυχώς δεν καταφέρατε να ανεβείτε στην Α1 κατηγορία. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε;
”Η αλήθεια είναι πως τη φετινή χρονιά πήγαμε πολύ πιο μακριά από τον αρχικό μας στόχο, ο οποίος ήταν η εύκολη παραμονή μέσω των play off(σ.σ. 8αδα). Όταν φτάνεις να διεκδικείς την άνοδο στην Α1 κατηγορία στο ένα παιχνίδι, υπάρχει αρκετή πίεση. Αυτή τη πίεση θεωρώ πως δεν την διαχειριστήκαμε όπως έπρεπε και γι’ αυτό το λόγο χάσαμε την ευκαιρία για κάτι καλύτερο. Σίγουρα έγιναν λάθη αγωνιστικά τα οποία είναι μία ξεχωριστή κουβέντα, αλλά ο βασικό λόγος της «αποτυχίας» μας ήταν η διαχείριση της πίεσης. Δεν θεωρώ πως ο Ο.Φ.Η., στον οποίο θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου, ήταν καλύτερη ομάδα αγωνιστικά, αλλά σίγουρα πιο έτοιμη ψυχολογικά."

Ακούστηκαν πολλά παράπονα από τον πρόεδρο και τον προπονητή της ομάδας για την διαιτησία με αντίπαλο τον Ο.Φ.Η., καθώς επίσης και για την φιλοξενία σας στο Ηράκλειο. Θεωρείς πως συντέλεσαν αυτοί οι 2 παράγοντες στο να μην καταφέρετε να πάρετε το εισιτήριο της ανόδου;
”Θεωρώ πως τα πράγματα ήταν λίγο περίεργα στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς. Τα σφυρίγματα ήταν αρκετά  επιθετικά απέναντί μας. Ειδικά στο Ηράκλειο, μπορώ να πω πως δεν έδειξαν κανέναν σεβασμό ούτε στο σωματείο αλλά ούτε και σε εμάς  τους αθλητές. Δεν θα ασχοληθώ με του φίλους του Ο.Φ.Η., γιατί έπραξαν όπως τους έχουν μάθει. Δεν είναι δουλειά δικιά μου να κρίνω. Θεωρώ πως αυτή την αντιμετώπιση θα είχαμε και χωρίς την παρουσία οργανωμένων. Επειδή όμως πρέπει να είμαστε δίκαιοι, πρώτα προς τους εαυτούς μας και μετά προς τους αντιπάλους και τους φίλους του αθλητισμού, πρέπει να παραδεχτούμε πως στο 3ο παιχνίδι η διαιτησία δεν επηρέασε το αποτέλεσμα, και το ότι χάσαμε το παιχνίδι ήταν δική μας ευθύνη.”

Η διοίκηση δείχνει αμέριστη εμπιστοσύνη στους αθλητές και στο προπονητικό team. Θεωρείς πως θα βοηθήσει αυτό στο να είστε ακόμη πιο αποτελεσματικοί την επόμενη σεζόν;
”Τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τον αθλητισμό, και μέσα από τις συζητήσεις μου με αθλητές άλλων συλλόγων, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως η διοίκηση μας στηρίζει πραγματικά όσο γίνεται περισσότερο. Κάνει ότι καλύτερο μπορεί ώστε οι προπονητές και οι αθλητές του συλλόγου να δουλεύουν κάτω από όσο καλύτερες συνθήκες γίνεται. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που ο σύλλογος παρά το νεαρό της ηλικίας του(σ.σ. έτος ίδρυσης 2001), έχει κάνει τόσο μεγάλα βήματα προόδου. Βάσει αυτών, θεωρώ πως μετά από λίγη ξεκούραση, η οποία είναι αναγκαία για όλους, διοίκηση και προπονητικό team θα εκτιμήσουν με ηρεμία την κατάσταση και θα κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις ώστε του χρόνου να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί.”


Πιστεύεις ως η ομάδα έχει ανάγκη από ορισμένες προσεχτικές μεταγραφικές κινήσεις έτσι ώστε να είναι πιο δυνατή  και πιο ανανεωμένη την επόμενη σεζόν;
” Σίγουρα ο προπονητής με την διοίκηση έχουν κάποια πράγματα στο μυαλό τους για το στήσιμο της ομάδας την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Κατά τη γνώμη μου, η ομάδα για να μείνει στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες ουσιώδεις μεταγραφικές κινήσεις οι οποίες θα μας βελτιώσουν. Ο στόχος του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι απλά να παίρνει καλούς αθλητές, αλλά και καλούς χαρακτήρες. Ο βασικότερος παράγοντας επιτυχιών όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι η ομάδα αντιμετωπίζει όλες τις καταστάσεις σαν οικογένεια, με τα συν και τα μείον. Νομίζω λοιπόν πως αυτό το σκεπτικό θα γίνει ο σχεδιασμός και για την επόμενη χρονιά.”

Υπάρχουν πάνω από 100 παιδιά στις ακαδημίες το συλλόγου. Τι θα συμβούλευες αυτά τα παιδιά έτσι ώστε να καταφέρουν μια μέρα να αγωνιστούν στην αντρική ομάδα;
”Όλα αυτά τα χρόνια γίνεται μία πάρα πολύ σοβαρή δουλειά στο σύλλογο, η οποία φαίνεται μέσα από τα αποτελέσματα. Ο σύλλογός μας έχει καταφέρει να είναι πολύ ανταγωνιστικός σε όλα τα ηλικιακά  πρωταθλήματα. Το μόνο κακό είναι πως σχεδόν κάθε χρόνο χάνει αθλητές από μεγάλα σωματεία, κάτι το οποίο κάνει πολύ δύσκολη τη δουλειά των προπονητών. Ταυτόχρονα όμως βγάζει και αθλητές οι οποίοι στελεχώνουν την αντρική ομάδα. Ο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως όλοι οι προπονητές του συλλόγου δουλεύουν για το καλό του ΝΗΡΈΑ ΓΈΡΑΚΑ, και όχι ο καθένας για το τμήμα του, και βέβαια γιατί υπάρχει επικοινωνία-συνεργασία μεταξύ όλων των προπονητών, από 1ο προπονητή των ανδρών μέχρι των προπονητή της ακαδημίας. Όπως σου είπα και πριν Βαγγέλη, ο ΝΗΡΕΑΣ πάνω απ’ όλα είναι μία οικογένεια. Τέλος, οι μόνες συμβουλές που έχω να δώσω στα νέα παιδιά είναι να έχουν όρεξη για δουλειά και στόχους. Έτσι μόνο θα καταφέρουν να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Και το βασικότερο, να αγαπάνε την ομάδα τους”


Τι σημαίνει για σένα να είσαι ο αρχηγός του Νηρέα Γέρακα;
”Νομίζω πως για κάθε αθλητή είναι τιμή να είναι αρχηγός της ομάδας του, πόσο μάλλον για μένα που ανδρώθηκα αγωνιστικά στον ΝΗΡΈΑ. Θεωρώ πως είναι ευθύνη να είσαι αρχηγός μίας ομάδας, ειδικά όταν αυτή είναι σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο όπως η ομάδα μας, ευθύνη όχι μόνο προς τους συμπαίκτες μου, αλλά και προς τους υπόλοιπους αθλητές του συλλόγου. Πρέπει καλώς ή κακώς να είμαι προσεκτικός στις κινήσεις μου και να μην περνάω λάθος μηνύματα, ειδικά στα μικρότερα παιδιά. Στο κάτω κάτω όλοι θέλουν να γίνουν αρχηγοί, και θα πρέπει να πάρουν τα σωστά παραδείγματα. Τώρα σε ότι έχει να κάνει με την αντρική ομάδα, η θέση του αρχηγού είναι λίγο άχαρη. Πρέπει να τους εμψυχώνω όλους, να κρατάω τις ισορροπίες, και πολλές φορές να γίνομαι κακός και ίσως άδικος με τους συμπαίκτες μου, βέβαια  αυτό δεν ΄γίνεται επιλεκτικά, αλλά με μοναδικό στόχο το καλό της ομάδας.”

Είσαι γέννημα θρέμμα αυτού του αθλητικού ομίλου. θα σε βλέπουμε αρκετά χρόνια ακόμη να αγωνίζεσαι με το σκουφάκι του Νηρέα;
”Θεωρώ πως μετά από 12 χρόνια στο σύλλογο ούτε πρόταση δεν τολμούν να μου κάνουν άλλες ομάδες(σ.σ. γέλια). Ο στόχος μου είναι να παίζω όσο μπορώ, να βοηθάω, και να είμαι ανταγωνιστικός. Βάσει αυτών, θεωρώ πως θα είμαι για αρκετά χρόνια αθλητής του ΝΗΡΈΑ.

Οι φίλαθλοι της ομάδας έδειξαν  με την παρουσία τους στα play off πως είναι δίπλα σας σε όλη αυτή τη σοβαρή προσπάθεια που καταβάλετε. Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του κόσμου για την ομάδα;
” Είναι πολύ σημαντικό. Εγώ έπαιζα στο ΝΗΡΈΑ όταν ήταν στην κερκίδα 10 άτομα. Ο κόσμος είναι η δύναμη του συλλόγου. Θέλω την πισίνα που μεγάλωσα γεμάτη από κόσμο και με παιδιά που αγαπάνε τον αθλητισμό. Επίσης για μας τους αθλητές είναι ένα κίνητρο για να δείξουμε τον καλό μας εαυτό. Είναι μία έξτρα ώθηση όχι μόνο στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα. Και μιας και μου έδωσες την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά, αλλά και εκ μέρους της ομάδας μου όλο τον κόσμο που ήρθε και μας τίμησε και συμπαραστάθηκε με την δύναμή και την φωνή του σε αυτούς τους δύο κρίσιμους αγώνες με αντίπαλο τον Ο.Φ.Η.”

Σε λίγες μέρες ξεκινάει η προετοιμασία της ομάδας. Τι να περιμένουμε από εσάς τη νέα σεζόν;

”Να περιμένετε την ίδια δίψα και προσπάθεια για διάκριση. Στόχος μας είναι, όπως κάθε χρόνο, να παίζουμε όσο καλύτερα γίνεται και να προχωράμε λίγο παραπάνω. Αυτό θα προσπαθήσουμε και την επόμενη σεζόν.

Κομνηνάκης Ευάγγελος,
Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc
Σύμβουλος Δ.Ε Γέρακα