Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Αποτελέσματα διαδικτυακής δημοσκόπησης για τον Δήμο Παλλήνης

Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται αν δεν καταγραφούν οι ιδιαίτερες ανάγκες και οι συνθήκες που το δημιουργούν. Έτσι λοιπόν, μέσα από αυτό το ερωτηματολόγιο  σκοπός μου είναι να γίνει μια καταγραφή των προβλημάτων του Δήμου μας.


Μεγάλη ανταπόκριση-Χρήσιμα συμπεράσματα
Τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης αναδεικνύουν πολύτιμα συμπεράσματα για το σήμερα και κατευθυντήριες γραμμές για το αύριο. Η ανταπόκριση των αναγνωστών του komninakisblogspot ήταν σημαντική, αφού ανταποκρίθηκαν 1009 αναγνώστες. Είναι και αυτό ένα δείγμα αγωνίας για όσα συμβαίνουν η θα συμβούν στο Δήμο Παλλήνης, αλλά και εμπιστοσύνης.


Βασικό εργαλείο καταγραφής
Βέβαια ένα ερωτηματολόγιο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει ούτε την ζωντανή επικοινωνία, ούτε τον γόνιμο διάλογο που γίνεται σε μια κοινωνία, και σαφώς δεν μπορεί να καταγράψει όλες τις τάσεις και τα προβλήματα και ειδικότερα σε έναν δήμο της τάξεως των 60.000 κατοίκων όπως είναι ο Δήμος Παλλήνης. Αποτελεί όμως ένα βασικό εργαλείο καταγραφής, όπου θα αποτελέσει την αφορμή για μια ευρύτερη εποικοδομητική συζήτηση και εν τέλει την επίλυση αρκετών προβλημάτων της περιοχής.

Ταυτότητα Δημοσκόπησης
Η Έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω συμπλήρωσης προσωπικών ερωτηματολογίων που συμπληρώθηκαν ηλεκτρονικά από 1009 αναγνώστες του komninakisblogpsot το διάστημα από τις 7 Μαΐου 2017 έως και τις 7 Ιουλίου 2017. 

Αναλυτικά οι απαντήσεις του Ερωτηματολογίου 


 Το 72% των ερωτηθέντων είναι ηλικιακά έως 40 ετών. Αυτό αποδεικνύεται και από το google analytics. Το komninakisblogspot έχει μεγαλύτερη απήχηση στο "νεανικό κοινό" παρά σε μεγαλύτερα ηλικιακά στρώματα.
Το 79% των ερωτηθέντων έχει επίπεδο εκπαίδευσης τριτοβάθμιας βαθμίδας(Δρ, Μεταπτυχιακό,ΑΕΙ-ΤΕΙ, ΙΕΚ)

Το 65% των ερωτηθέντων εργάζεται, ενώ το 17.6% σπουδάζει σε κάποιο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.


 Γράφημα 4: Δημοτική Ενότητα
Το 91,8% των ερωτηθέντων κατοικεί στο Γέρακα. Είναι προφανές πως το komninakisblogspot έχει μεγαλύτερη απήχηση στους κατοίκους τις ΔΕ Γέρακα. Ποια θεωρείτε τα κυριότερα προβλήματα στο δήμο μας;

Το κυριότερο πρόβλημα που επέλεξαν οι αναγνώστες-με διαφορά-είναι αυτό της αποχέτευσης με 74,5%(δλδ τα 3/4).Το επόμενο είναι αυτό της συντήρησης οδοποιήας με ποσοστό 45,5%.Ενώ τρίτο έρχεται η έλλειψη πρασίνου με 36,4% 
Ακολουθούν: Αδέσποτα ζώα(30%), Έλλειψη υποδομών(25,5%), Καθαριότητα(23,6%), Αθλητικές υποδομές(21,8%)

Κομνηνάκης Ευάγγελος,
Μηχανολόγος Μηχανικός MSc
Σύμβουλος ΔΕ Γέρακα