Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Πυρκαγιά σε εστιατόριο στην πλατεία του Γέρακα(pics)

Πυρκαγιά ξέσπασε σε καμινάδα γνωστού εστιατορίου στην Πλατεία  Γέρακα  περίπου στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δες ακόμα: Δήμος Παλλήνης| Ενημέρωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Προσωπικά, διερχόμενος δυτικά στην Λ. Μεσογείων(προς Αθήνα) είδα καπνούς να σκεπάζουν την περιοχή του κέντρου του Γέρακα και κάλεσα άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 12:10 όπου μου γνωστοποίησαν πως έχουν ενημερωθεί περίπου 5' πριν(12:05).

Άμεση επέμβαση & παρουσία του Δήμου Παλλήνης
Όταν έφτασα στο σημείο της πυρκαγιάς ήταν ήδη εκεί 2 Πυροσβεστικά οχήματα και 2 υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Δήμοι δεν έχουν αρμοδιότητα και ευθύνη για κατάσβεση αστικών πυρκαγιών. Παρ' όλα αυτά οι υδροφόρες του Δήμου Παλλήνης βρέθηκαν άμεσα στο σημείο και μία εξ αυτών υδροδότησε μάλιστα και το πυροσβεστικό όχημα που έκανε την κατάσβεση.

Παρόντες ΣΠΑΠ-Πολιτική Προστασία-Δήμος Βριλησσίων 
Άμεσα στο σημείο κατάσβεσης ήρθε μία υδροφόρα του ΣΠΑΠ, μία υδροφόρα του Δήμου Βριλησσίων καθώς και άλλα 3 πυροσβεστικά οχήματα που βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.Φωτογραφίες από την πυρκαγιά